tirsdag 20. juli 2010

Fru Pedersen - Blandt Klöver og Sopp

Fru Pedersen Blandt Klöver og Sopp (1995, Datura Records. Dobbel LP, ca 1000 eks.)

"Traktorstopp" og "Intro + Mugger & Lår" er tatt opp i april/mai 92 på UFFA i Trondheim, hele side 1 og resten av side 2 er tatt opp mai/juni 93 også på UFFA. "Kraakevisa" er innspilt i november 1993 på Brygga Studio i Trondheim og resten i nov/des 94 på Studio F-24 som jeg ikke er sikker på hvor er.
Tekniker er Trude Midtgård på alle opptak unntatt de eldste som er ved Geir Woje.

Bildene på framsiden er av et hus som lå i Innheredsveien i Trondheim, men som nå er revet. Coverfoto er av Aage Asphaug og layout Roger Aasegg. Tegningene og tekstene i utbretten er antageligvis av Steinar Krogstad selv om de er kreditert "Reidun ©".

Bandet består av:
Steinar Krogstad - Gitar og vokal
Thor Erik Larsen - Bass
Bjørnar Eide - Gitar
Jørn-Owe Johansen - Trommer og vokal

Sidene er nummerert "Ein", "Schwein", "Hickle" og "Fickle", som også brukes som opptelling på "Lily Marlene".

Ein:
Drikk Du Gutt
Skjöd
Innover Mæ
Min Sprukne Samba
Digte I
Pia Med TMG-Stikkan

Schwein:
Grisen Bröyt Av Fot'n
Æ Tenke På Jenta
Digte II
Traktorstopp

Hickle:
Flaska På Hylla
Digte III
Intro
Mugger & Lår (En Solskinnshistorie)
Månebarnet Slukte Nattlyset
Kraakevisa

Fickle:
Lily Marlene
Triologien
- Intrologi
- Lek Me Mæ
- Gammel Mann
Digte IV
Hebadahabda (Ukreditert)


Fru Pedersen ga ut fire plater men dette er den eneste som finnes på vinyl og den har så langt ikke blitt sluppet på CD. Noe den absolutt bør bli for dette er en virkelig kult-klassiker som fortjener et mye større publikum. "Kraakevisa" er vel mest kjent og noen har kanskje hørt den på samleplata Party Terror II.
Plata er ikke helt fri for svakheter og musikalske feilsteg men den har nok av hit-potensial i låtene "Drikk Du Gutt", "Pia med TMG-Stikkan", "Grisen Bröyt Av Fot'n" og ikke minst i den udødelige perser-pastisjen "Lily Marlene" til at denne burde dominere hitlistene i en årrekke. Litt rolig klinedans med "Æ Tenke På Jenta" og "Månebarnet Slukte Nattlyset" sørger for mange romantiske sistelåter på diskoteker og elevkvelder rundt om i landet. Dessuten er det nok eksperimentering, detaljer og feinschmekkeri på de nevnte og de øvrige låtene til at det burde appellere til de seriøse musikk-kjennere også.
Jeg aner ikke hvor mange jeg har prøvd å presse denne plata på, med varierende hell. Antagelig synes ingen at den er like bra som meg og det er vanskelig å bedømme hvor mye som er nostalgi og hvor mye som er nøktern vurdering siden denne plata har fulgt meg gjennom så mange år. Men mellomspillet på "Innover Mæ" og "Min Sprukne Samba" holder fortsatt mål.


Plata ligger i sin helhet på myspace:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar